{ "title": "Ön Kol Kasları", "image": "https://www.kaslar.gen.tr/images/On-Kol-Kaslari-85.jpg", "date": "20.01.2024 14:13:36", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "Ön Kol Kasları: Bedenimizin değişik hareketlerini ve işlerini düzenli olarak yapabilmemizi sağlayan, çok önemli bir role sahip olan, ön kol iki bölümde incelenmesi gerekmektedir. Omuz ekleminden dirseğe kadar uzanan kısma kol, dirsekten başlayarak el bileğinin olduğu bölgeye gelen kısma ön kol olarak tanımlanması doğrusudur. Özellikle kol kavramı bu iki bölüm üzerinden tamamen kullanılmaktadır. Kol kısmında humerus olarak adlandırılan tek bir kemikten oluşmaktadır. Ön kol kısmında ise redius ve ulna olarak iki tane kemikten oluşmaktadır. Bu da kolun aşağı ve yukarıya doğru içe ve dışa diğer bir tarifle her türlü hareketi yapmaya yarayan omuz mafsalıyla bölgede bulunan kasları destekler. Ön kolda dört tane kas bulunmaktadır. Bunların içerisinde en önemlisi iki başlı olan pazı kasıdır. Bu kasın görevi ise ön kolun bükülmesini sağlamaktadır. Ön kol extansiyon ve fleksiyon içeriye ve dışarıya dönüş hareketlerini dirsek yardımıyla koldan başlayım ön kol kasları yardımıyla yapmaktadır. Ön kolda ise toplam, olarak 18 kas mevcuttur. Bu kaslar el parmak hareketlerinin tam olarak yapılmasına yardımcı olmaktadır.

Ön Kol Kasları: Omuz bölgesinde bulunan kol kasları ön ve arka kol kasları olmak üzere iki gurupta incelemek doğru olacaktır. Ön kolun esası fleksör kasıdır. Bu kas pronosyon durumda olan iki ön kola fleksiyon hareketini yaptırmaktadır. Bu kas isminden de anlaşılacağı gibi iki başlı bir kastır. Ön kola süpinasyon ve fleksiyon yaptırmaktadır. Ayrıyeten uzun başı kolun fleksiyon yapmasına destek olur. Ön kolun kısmında yer alan üçüncü ve son kas ise M. Coracbrachialis kasına verilen addır. Önkol fleksör ve ekstansör yapıdaki kaslardan oluşmaktadır. Anatomik olarak önkolun hemen arkasında yer alan kaslar ekseriyette extansör özelliklidir ve redial sinirler tarafından kontrol edilmektedir. Ön kısmı ise flexor ağırlıklıdır. Ulunar sinir ve median sinirince kontrol edilmektedir.

Ön Kol Kasları: Yüzeysel kaslardan M. Pronatopr teres, N. Medinus tarafından aktife edilerek ön ve arka kola hareket yaptırmaktadır. Bu kaslar M. Palmaris longus ve flexor carpi radialis ele fleksiyon yaptırmayı sağlayan kaslardan oluşmaktadır. Bu kasların her ikisi de N. Medinus tarafından aktive edilmektedir. Hemen yüzeysel bir gurupta yer alanson kas ise Flexor carpi ulnaris siniri tarafından aktive ederek ele fonksiyon yaptırmaktadır. Ön kol orta kısmında bulunan tek kas Flexor digitorum superficialis N. Medinus tarafındaki kas ile aktive edilmektedir. Ön kol derin bölgede yer alan kaslar. Fleksör pollicis longus, fleksör profundus ve M. Pronatopr guadratus'un kasların üçünü birden aktive etmektedir. Ön kolun arka tarafında gene yüzeysel orta ve çok derin olmak kaydıyla üç ana guruba ayrılarak incelenmesi daha doğru olacaktır.
" } ] }