{ "title": "Kol Kası Hareketleri", "image": "https://www.kaslar.gen.tr/images/Kol-Kasi-Hareketleri-85.jpeg", "date": "21.01.2024 16:06:48", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Kol Kası Hareketleri: Kolların güçlenip, hacim kazanarak, vücut geliştirme sporuna yeni başlayan herkesin en güzel hayalidir. Kol kası hareketi yaparak kasları şişmiş kollar insana güçlü olduğu kadar estetik bir görünüm de verir. Peki, kol kası hareketleri ile gelişme nasıl olur? Yalnızca elimize dumbel alıp, aşağı yukarı kaldırmakla mı olur? Hayır elbette. Kollar üzerinde de farklı kas bölgeleri bulunur. Bu bölgelerin oranına uygun şekilde, bir çalışma programı yapılmazsa kollar şişer ancak biçimsiz bir durum alır. Bu nedenle dengeli bir kol kası hareketi programı yaparak, geliştirme prensibi yapılmalıdır.

Kol Kası Geliştirme Hareketleri: Kollar esas bölge olarak iki kısma ayrılır. İlk olarak biceps diye tabir edilen önkol, diğeri ise triceps şeklinde tabir edilen arka koldur. Biraz sonra tarif edileceği üzere bu bölgeler için yararlı kol kası hareketleriyle bomba gibi kol kaslarına sahip olunur. Bu hareketler çoğunlukla evde yapılabilen hareketlerdir. Hem dengeli bir şekilde çalışmayı hem de istediğiniz ölçüde güçlü kollara kavuşmayı sağlar. 5 tane ön kol, 5 tane ise arka kol kası hareketleriyle, geliştirme hareketlerine geçmeden önce kısa bir uyarı da yapalım. Burada öncelikli hedef fazla kiloya girebilmek için ağır çalışmak değil, hareketlerin belli bir nizam içinde yapılmasını sağlamaya çalışmak şeklinde olmalıdır.

Kol Kası ile Kolları Geliştirme Programı: kol kası hareketlerini yaparken set sayıları ve kaldıracak ağırlıkları vücut geliştirme düzeyinize göre ayarlamada yarar vardır. Çok da hafif çalışmayın elbette, fakat kendinizi çok fazla zorlayıp, bir tür sakatlıklara sebep olabilecek ölçüde, ağır kilolara da girişmeyin. Ancak bunun yerine, daha kademe ve aşamalı olacak şekilde ağırlıkları zaman geçtikçe artırır.

Kol Kası Hareketleri Çalışmaları: burada set sayılarına bakacak olursak da yeni başlayanlar da 3×10 (3 set 10 tekrar) olacak şekilde olabilir. Bunu rahat bulanlar için ise 3×12 ya da 4×10 olacak şekilde çalışabilir. Daha ileri düzey sporcular da ise 4×12 ya da 4×15 set sayısına dahi çıkıp antrenmanları tamamlayabilir. Kol kası hareketleri ile geliştirme programı içinde, ön kol antrenmanı sonrasında, arka kol hareketlerine geçmeden önce, 5-10 dakika süreyle kasları dinlendirmeyi ihmal etmeyin.
" } ] }