{ "title": "Kas Güçlendirici", "image": "https://www.kaslar.gen.tr/images/Kas-Guclendirici-89.jpg", "date": "19.01.2024 20:18:44", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Kas Güçlendirici, Kasların güçlenmesi için sağlıklı ve düzenli spor yapmak kadar dengeli ve düzenli beslenmekte kas güçlendirici etki sağlar. Kasları güçlendirmek kişinin sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmesi için oldukça önemlidir. Bu nedenle düzenli bir egzersiz ve beslenme programına ihtiyacı vardır. Bu sayede kaslar gelişerek güçlenmeye ve kuvvetlenmeye başlar. Tüketilen besinlerden protein ağırlıklı beslenmek kasların güçlenmesine oldukça fayda sağlar. Özellikle hayvansal ağırlıklı proteinler gibi soya ve bitkisel ağırlıklı proteinlerde kasların güçlenmesini ve gelişmesini sağlar. Protein ağırlıklı beslenirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise vücut dengesini sadece protein ağırlıklı beslenerek bozmamak için protein yanında karbonhidrat ve mineral desteği de almak çok önemlidir.

Kas Güçlendirici Besinler

Yumurta: Kasların güçlenmesini sağlayan yumurta içinde yaklaşık olarak 7 gram kadar protein bulunmaktadır. Kaliteli olan bir yumurtanın içinde aynı zamanda A, E ve D vitaminlerini bulunmaktadır. Ancak yumurtanın çok fazla kullanılması durumunda kolesterolü çok fazla yükselteceği için dikkatli kullanılması gerekmektedir. Ancak dikkatli kullanıldığı zaman kas gelişimine destek sağlayacağı ve spor öncesi enerji verdiği için kasların güçlenmesine fayda sağlayacağından uzmanlar tarafından önerilir.

Balık: Tam bir omega-3 yağ asitleri deposu olan balık zengin bir proteine sahiptir. Özellikle somon ve ton balığı gibi yağlı olan balık türleri kas güçlendirici etkiye sahip olduğundan tüketilmesi tavsiye edilir. 100 gram bir somon balığı içinde yaklaşık olarak 25 gram kadar protein içermektedir. D vitamini açısından da oldukça zengin olan balık kırmızı et yerine proteini balık türlerinden tüketilmesi tavsiye edilir.

Tavuk: Vücuda giren protein ve yağ alımını dengelemek için en etkili besin kaynaklarından biri tavuktur. Yaklaşık olarak 100 gram tavukta 30 gram kadar protein bulunmaktadır. Üstelik yağ oranı sadece 4 gram olduğu için kas güçlendirirken diğer bir yandan yağ oranını azaltır. Üstelik haşlama olarak salatalarda da kullanmak faydalıdır.

Soya: Tam bir protein deposu olan soya, kas güçlendirici etkiye sahip olması nedeni ile sofraların en popüler yemeğinde kullanılır. 1 kâse soyada yaklaşık olarak 20 gram kadar aminoasit bulunmaktadır. Ayrıca vitamin ve mineral açısından da oldukça zengin olan soya, bu nedenle kırmızı ete alternatif olarak da öğünlerde tüketilebilir.

Kırmızı Et: Yağsız olmak şartı ile kırmızı ette kas güçlendirici etkiye sahip olması nedeni oldukça fazla tüketilen ve protein açısından da oldukça zengin olan bir besin kaynağıdır. 100 gram yağsız kırmızı et içerisinde 27 gram protein bulunmaktadır. 100 gram yağsız kıyma içine 11 gram kadar yağ bulunmaktadır. 100 gram yağsız kıyma içinde 200 kalori bulunmaktadır. Ayrıca kırmızı et seçerken B12 vitamini ve çinko bakımından zengin olan sığır etini seçmeniz kas güçlendirici etkiye sahip olduğundan oldukça faydalı olacaktır.
" } ] }