{ "title": "Kas Gevşetici İlaçlar", "image": "https://www.kaslar.gen.tr/images/Kas-Gevsetici-Ilaclar-15.jpg", "date": "21.01.2024 12:53:13", "author": "Burak çobanoğlu", "article": [ { "article": "Kas Gevşetici İlaçlar, Farklı koşullarda doktorunuzun size reçete ettiği ilaçlar olabilmektedir. Kas gevşeticilerin farklı türleri bulunmaktadır. Kas gevşetici ilaçları nasıl kullanabileceğinizi anlamak için doktorunuz sizin için en uygun seçeneği belirleyecektir. İskelet kası için kas gevşetici ilaçlar, vücutta kasılmış olan herhangi bir çizgili kasın gevşemesine ve dinlenmesine yardımcı olacaktır. Kas gevşetici ilaçları reçeteli veya reçetesiz olarak eczanelerden temin edebilirsiniz. Eczanelerde bulunan kas gevşetici birçok ilaçlardan haplar, kremler, iğneler bulunmaktadır. Kas gevşetici ilaçlar genel olarak iki sınıfa ayrılmaktadır. Bunlar santral etkili kas gevşeticiler ve feriferik etkili kas gevşeticilerdir.

Kas Gevşetici İlaçlar Nelerdir?

Baclofen: Kas ve spazm tedavisi için kullanılmaktadır. Ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Ağız yolu ile kullanılmaktadır. Kas gevşetici ilacın bazı yan etkileri görülebilmektedir. Bunlar arasında alerjik reaksiyon, deri döküntüsü, halüsinasyonlar olabilmektedir.

Carisoprodol: Burkulma veya incinme gibi kas yaralanmalarda ağrıyı ve sertliği tedavi etmek amacı ile kas sıkışması tedavisinde kullanılmaktadır. İlaç ağız yolu ile alınmaktadır ancak mide rahatsızlıklarına yol açtığı durumlarda ilaç gıdalarla birlikte alınabilmektedir. Kas gevşetici ilacın bulantı, kusma ve baş ağrısı gibi yan etkileri görülmektedir.

Klorzoksazon: Spazmlar ve sertlikler için kullanılan ilaç ağız yolu ile alınmalıdır. İlaç kişide baş dönmelerine neden olabilmektedir. Kişi bu ilacın kendisinde nasıl bir etki oluşturduğunu anlayana kadar ağır makinelerde çalışmaması gerekmektedir. İlacın yan etkileri arasında kahverengi idrar, uyuma güçlüğü, gözlerde sararma olabilmektedir.

Cyclobenzaprine: Flexeril spazmlar, sertlik ve ağrıyı gidermek için kullanılan kas gevşeticidir. İlaç düzenli aralıklarla kullanılmalıdır. Mide rahatsızlığı yaptığında gıdalarla birlikte alınması gerekmektedir. İlacın yan etkileri arasında baş dönmesi ve halsizlik ve ağız kuruluğu görülebilmektedir. Bu yüzden ilacın bol su ile alınması gerekmektedir.

Diazetepam: Kas gevşetici olarak kullanılmaktadır. Düzenli aralıklarla alınmalı doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Doktorun tavsiye ettiği dozda alınmalıdır. Dozda değişiklik yapılmamalıdır. İlacın bağımlılık yapma etkisi bulunduğu için doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. Alerji veya öksürük ilaçları kullanan kişilerin doktoruna kullandığı ilaçlardan bahsetmesi gerekmektedir. İlacın yan etkileri arasında aşırı güçsüzlük, bulantı kas spazmları olabilmektedir ve ağız akması, huzursuzluk görülebilmektedir.

Metazolone: İlaç yaralanmalardan oluşan kas ağrıları ve kas gevşetici olarak kullanılmaktadır. Gebelik ve emzirme döneminde kullanılacaksa doktor tavsiyesi ile kullanılması gerekmektedir. İlacı bol su alınması gerekmektedir.

Metokarbamol: Kas yaralanmaları sonucunda kas gevşetici ve ağrı kesici olarak kullanılan ilaç sayesinde ağrı hafiflemekte ve kas sertliği tedavisi olunmaktadır. İlaç bol su ile alınması gerekmektedir. Yan etkileri arasında uyuşukluk yapabilmektedir. Ayrıca bulanık görme ve bayılma nöbetleri olabilmektedir.

Muscomed Ampül: Kas gevşetici ilaç 16 yaşından büyükler için kullanılmalıdır. İlaç ani olarak ortaya çıkan omurilik kaynaklı ağrılı kas kasılmaları tedavisine ek olarak kullanılmaktadır.

Muscoril Merhem: Kas gevşetici ağrı kesici özellikleri nedeniyle iskelet adelesinin siyatik ağrılı ve sıkışmalarda etkilidir.

Rocoside Ampül: İrade dışı kas kasılmaları için kullanılmaktadır. Bunların dışında daha birçok kas gevşetici ilaçlar bulunmaktadır. Kas gevşetici ilaçlar için lütfen doktorunuzun vereceği ilaçları almalı ve tavsiyelerine uymanız gerekmektedir.
" } ] }