{ "title": "Karın Kası Hareketleri", "image": "https://www.kaslar.gen.tr/images/Karin-Kasi-Hareketleri-16.png", "date": "21.01.2024 17:32:16", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Karın Kası Hareketleri, evde kolay bir şekilde forma sokulacak olan kaslardan bir tanesi de karın kas grubudur. Karın kas hareketlerini yapmak için illaki spor merkezine gidilmesi ya da çok pahalı olan aletleri almak şart değildir. Ancak karın bölgesi vücudun en hızlı yağ toplayan bölgesidir. Eğer sizde çok belirgin bir karın kasına kavuşmak istiyorsanız, mutlaka bunun için diyet egzersiz yapmaya daha fazla özen göstermelisiniz. Kişinin belirgin bir karın kası için yapmış olduğu diyet ve egzersiz bu durumu oldukça zor kılmaktadır. Bu olayın motive edici olan kısmı ise kişi ne kadar kilolu olursa olsun daha belirgin karın kaslarına sahip olması mümkündür. Her erkek için estetik görünen bir vücutta ilk göze çarpması istenen yer illaki karın kaslarıdır. Hemen her erkek karın kasına, omuz, göğüs, kol kaslarından daha fazla önem göstermektedir. Bazı kimseler sadece kol, göğüs ve omuz kısımlarını çalıştırdığı için göbekli bir vücut meydana gelmektedir. Bu görünümde özellikle kişi için oldukça kötü bir durumdur. Düşünsenize kol, omuz ve göğüs kasları oldukça iyi bir görünüme sahipken, göbeği önden fırlamış şekilde duruş estetik görünümü bozmaktadır. Üçgen görünüme sahip olmak isteyen bir kişi öncelikle ince yapılı bir beli olması gerekmektedir. Şimdi sizde hayal ettiğiniz üçgen vücuda kavuşmak istiyorsanız, evde kolaylıkla yapacağınız egzersiz hareketler sayesinde kavuşabilirsiniz. Evde karın kası hareketlerinin esas hedefi alt karın bölgesi ile üst karın kasının baklava dilimi şeklinde görünmesine yardımcı olmasıdır. Bu hareketler sayesinde karın bölgesindeki kaslar daha aktif bir şekilde çalışır ve istediğiniz vücuda kavuşmanız artık hayal olmayacak.

Karın Kası Hareketleri Mekik, karın kası çalıştırmak için yapılacak ilk hareketlerden bir tanesi mekiktir. Kişi öncelikle yumuşak olan bir zemine sırt üstü olacak şekilde uzanmalıdır. Ardından ayak tabanınız yere değecek şekilde ayaklarınızı karnınıza doğru çekin. Daha sonra her iki elinizi başınızın altından tutun. Mekik hareketine başlamadan önce tavanda kendinize bir nokta belirlemelisiniz, hareketi yaparken nefes aldıktan sonra sırtınız yerden kaldırın. Bu arada belinizin yer ile temasını kesinlikle kesmeyin. Üst bölgenizin yerden kalkana kadar kaldırmak yeterlidir.

Karın Kası Hareketi Yerden Bacak Kaldırma, evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz karın kası için en etkili vücut hareketlerinden bir tanesidir. Bu hareketi yaparken kişinin iki bacağı da birbiri ile yapışık bir durumda olmalıdır. Kişi sırt üstü yere uzandıktan sonra ayak tabanları yerden yaklaşık olarak 50 cm olana kadar yerden bacaklarınızı yukarıya kaldırın. Bacak kaldırma hareketini uygularken kişi bacaklarını yukarıya kaldırırken nefes vermeli, bacaklarını yere indirirken de nefes almalıdır.

Karın Kası Hareketleri Yan Mekik, ilk önce yere sırt üstü uzanın ve ardından kalçanızı yaklaşık olarak 90 dereceye ayarlayın. Daha sonra sol ayağınız yerde, iki elinizde ensenizde olacak şekilde mekik pozisyonunu alın. Bu hareketi yaparken kişi özellikle karın kaslarından kuvvet alarak sağ omuzunu yerden kaldırmalı ve göğsünü sağ kalçasına doğru çekmelidir. Ardından bu hareketi diğer tarafınız için uygulayabilirsiniz. Bu hareket sayesinde özellikle yan karın kaslarınızın çalışmasına faydalı olduğu için istediğiniz karın kaslarına sahip olmanıza yardımcı olmaktadır.

Karın Kası Hareketleri Plank, evde istediğiniz şekilde karın kası yapmanıza yardımcı olacak diğer hareketlerden birsidir. Aslında plank oldukça zor yapılan bir hareket olmasına rağmen karın kası geliştirmede en etkili olan harekettir. Kişi öncelikle yere yüz üstü şınav pozisyonunu alır. Daha sonra dirsekleri ile kollarını 90 derece olacak şekilde yere koymalıdır. Yalnızca ayak parmaklarınız ve dirsekler yere değecek şekilde pozisyonu ayarladıktan sonra karın kasını sıkın ve 30 saniye bu şekilde bekleyin. Bu hareketi uygularken mutlaka şınav pozisyonunda iken vücudunuz yere paralel ve gergin olmalıdır.
" } ] }