{ "title": "Kanat Kası", "image": "https://www.kaslar.gen.tr/images/Kanat-Kasi-14.jpg", "date": "21.01.2024 12:53:00", "author": "Hülya Öztürk", "article": [ { "article": "
Kanat Kası, sırt kaşımayı engelleyen kaslardır. Kolların ileri ve geri hareket etmesi ile gelişir. Kanat Kası hareketleri kollarımızın altında iki yanında bulunan kaslardır. Üçgen vücut dendiğinde akla ilk kanat kası gelir. Kanat kası aynı zamanda belimizin yanlarında yer alan kaslardan yukarı doğru genişleyerek ilerler. Çalışma yapılan ağırlığımıza göre genişliği artar ve kollarımızın dışa doğru daha açık durmasını sağlar. Beli kalın olan kişilerde kanat kası geliştirmeleri uygun bir yoldur. Kanat kası çalıştırmak için yapılan hareketlerin hepsi ön kol kasını çalıştırır. Böylece kanat ve sırt kası çalıştırmak için yaptığımız hareketlerde ön kolumuzu genişletmiş oluruz. Kamburluk sorunu olan kişilerin mutlaka sırt ve kanat kası geliştirmek için uygun egzersizleri yapması önerilir. Fit bir vücuda sahip olmak için genellikle göğüs ve kol kaslarına yüklenirler. Ancak sırt ve kanat kası olmadan fit bir görünüme sahip olmak mümkün değildir. Üçgen bir vücut için mutlaka kanat kası çalışılır. Kanat kasları göğüs kaslarının da görümünü düzeltir.

Kanat kası için evde yapılabilecek hareketler

Yerde Yüzme: Sırt ve bel bölgesini aynı çalıştıran harekettir. Duruş bozukluğuna ve sırt ağrılarında oldukça etkilidir. Hiçbir durumda kemik ya da bağlarını aşırı zorlayarak yapmayınız. Yüzünüz yere bakacak şekilde uzanın. Sağ kol ve sol bacak destek olarak yerde kalırken, sol kol ve sağ bacak yukarı kaldırılır. Kaldırılan kol ve bacak indirilir, diğerleri yukarı kaldırılır. Çaprazlama yapılan bu hareket yeni yüzme öğrenecekler içinde iyi bir alıştırma olacaktır.

Havlu egzersizi: Omuz hizasında bir genişlikte tutulan havlu sırt kasları kullanılarak uzatılır. Öne göğse doru ve geriye gergin olarak ileri ve geri havlu gergin olarak çekilir. Hareket sırasında havluyu germek en önemli şeydir.

Barfiks: Evde eğer alma imkânınız varsa kapı girişlerine takılıp çıkarılabilen barfiks barı alabilirsiniz. Spor geçmişiniz yoksa altına koyacağınız sandalyeden destek alarak kanat kaslarınızı geliştirmeye başlayabilirsiniz. Yeterli güce ulaştığınızda az tekrarla da olsa barfiks çekmeniz özellikle kanat kaslarınızı önemli derecede geliştirecektir. Barfiks barı avuç karşıya bakacak şekilde tutulmalıdır. Kanat kaslarını geliştirmek için bu şekilde tutulmalıdır. Kolların açıklığı arttıkça zorluğu ve geliştiriciliği de artar. Kanat kası için eğitmenler ve özel salonlardan da destek alabilirsiniz.
" } ] }