{ "title": "Kalp Kası İltihabı", "image": "https://www.kaslar.gen.tr/images/Kalp-Kasi-Iltihabi-95.jpg", "date": "19.01.2024 18:31:59", "author": "Mircan Seçgünler", "article": [ { "article": "Kalp Kası İltihabı, Vücudumuzda bulunan diğer kaslar gibi, virüs ve bakterilerin sebep olduğu hastalıkların neticesinde oluştuğu bilinmektedir. Kalp kası iltihabı rahatsızlığı yaşayan kişilerin kabakulak, grip, kızamık, çocuk felci gibi hastalıkları geçirip geçirmedikleri sorgulanır. Bu hastalıkları yaratan virüslerin, kalp kası iltihabı yaptığı bilinmektedir. Bu iltihaplanma ileri vakalarda, difteri gibi çok daha tehlikeli hastalıklara neden olabilir. Eğer difteri aşısı yaptırılmışsa yakalanma riski düşüktür.

Kalp Kası İltihabı Belirti ve Neden Olur?

Kalp kası iltihabına yakalanan kişide, ilk belirtiler muayene sonucu ortaya çıkan, kalpteki iki karıncığın şişip, baloncuk yapmış olmasıdır. Bu baloncuklar yüzünden, kalp kapakçıkları kapanmaz. Bunun sonucunda, kalp kan pompaladığı esnada değişik sesler oluşmaya başlar. Kalp eskisi gibi verimli çalışamaz hale gelebilir. İltihaplanma ileri safhalara ulaşırsa, kalbin kan pompalama gücü iyicene düşer ve kalp vücudun büyük bölümüne yeterince kan pompalayamaz hale gelir. Bu durumda kalpte meydana gelen pıhtılar, hastanın felç olmasına ve kalp krizi geçirmesine neden olabilir. Kalp kası iltihabı hafif olduğu zaman belirti vermeyebilir. Fakat ileri durumlarda gösterdiği belirtiler;
Kalp Kası İltihabı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Görülen bu belirtiler sonucu, hasta mutlaka ciddi bir tedavi sürecine girmelidir. Doktorun tüm tavsiye ve önerilerine uyarak gerekenleri yapmalıdır. Kalp kası iltihabı hafif geçen durumlarda, hastanın bol bol dinlenmesi önerilir ve evde doktorun verdiği ilaçları kullanır. Kalabalık ortamlara girmemesi, hijyen kurallarına uyması, özel yaşantılarına dikkat etmeleri, haşaratlardan uzak kalmaları önerilir. Bütün bu tavsiyeleri önce kendi sağlığı, sonra da karşıdaki insanları korumak amaçlı yapmalıdır.
" } ] }