{ "title": "Adonis Kası Hareketleri", "image": "https://www.kaslar.gen.tr/images/adonis-kasi-hareketleri-9927.jpg", "date": "21.01.2024 08:47:34", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Adonis Kası Hareketleri, oblik kas gurubuna dahil olan adonis kası, karın kasları ile kıyaslandığında çok daha çabuk belirgin hale gelebilecek kaslardır. Vücuttaki yağ oranı düştükçe adonis kaslarının belirginleşmesi mümkün hale gelir. Adonis kası karın yan duvar kaslarındandır. Karın yan duvarındaki kaslar yassı kaslar olup, dıştan içe doğru sayıldığında eksternal oblik, internal oblik, tranvers abdominal kaslardan oluşur. Adonis kası, yani oblik kas ve karında bulunan diğer kasların görevi, karın organlarını defans hareketlerine karşı (Aksırma, öksürme, kusma, defakasyon, doğum gibi) yerinde tutarak korumak ve gövdenin hareketini sağlamaktır. Adonis kası hareketleri sıkı bir karına sahip olmanızı sağlayarak karın kaslarını daha güçlü ve esnek bir hale getirir ve hareket yeteneğinizi artırır. Adonis kası hareketleri aşağı ve yukarı lifli kasları güçlendirip şekillendirerek daha belirgin bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Adonis kası hareketleri nelerdir?

Adonis kasını harekete geçirebilmek ve güçlendirmek için yapılan çok sayıda egzersiz bulunur. Fakat bunlardan en fazla işe yarayanı, herhangi bir yere asılarak ayaklarınızı çapraz bir şekilde yana çekmek sureti ile yukarı asılı haldeyken hafif bir twist hareketi yapmaktır. Adonis kası hareketleri yapılırken, karın kaslarının sıkı ve gergin olması gerekir, nefes verirken yana çapraz dönüldüğünde adonis kası direk olarak çalışmaya başlar. Hareket mümkün olduğunca yavaş ve konsantre olmuş şekilde yapılmalıdır. Hızlı olarak ve karın kaslarını sıkmadan yapılan adonis kası hareketleri, adonis kasına etki etmez. Bu egzersiz zorlayıcı ama adonis kası geliştirmek için etkili bir egzersizdir. Başlangıç seviyesinde 10 adet yapılarak başlanmalıdır. Daha ilerleyen zamanlarda sayıyı günlük 30 kere olacak şekilde ayarlamanız gerekir.

Adonis kası hareketleri olarak yapılan bir diğer faydalı egzersiz ise yere sırt üstü şekilde yattıktan sonra kollarınızı yana paralel açarak bacaklarınızı havaya kaldırdıktan sonra önce sağ tarafa sonra da sol tarafa çevirme hareketidir. Bu hareket esnasında bacağınızı hangi tarafa çevirdiyseniz o tarafta 4-5 saniye kadar bekleyin. Burada amaç adonis kaslarını hareket ettirmek olduğundan üst vücudun paralelliğinin korunması gerekir. Amaç bel bölgesini çevirerek adonis kaslarını harekete geçirmektir. Bu harekette 10-15 tekrar yapılabilir. Aslında yukarıda anlatılmış olan hareketin yerde yatarak yapılanıdır.

Adonis kası hareketleri kişinin genetiği ve fizik yapısı adonis kaslarının gelişme süresini belirler. Aynı zamanda ne kadar protein ve karbonhidrat aldığınız da kas gelişimini etkileyen faktörler arasındadır. Adonis kası gelişimi için düzenli ve zamanında yemek yenilmelidir. Düzenli egzersiz ve beslenme ile adonis kasının gelişme süresi maksimum 6 aylık bir süreye tekabül eder. Ama belirttiğimiz gibi kişilerin fiziksel özellikleri birbirinden farklı olduğundan bazı kişilerde 4 aylık bir sürede de adonis kası kendini belli edebilmektedir.

Adonis kası sonradan sahip olunan bir kas değildir. Sadece adonis kası hareketleri ile yapılan egzersizler, bu kası belirgin bir hale getirilerek görsel olarak ortaya çıkması sağlar.

Adonis kası hareketleri bazı kurallara dikkat edildiği zaman daha fazla işe yarar. İlk olarak düzenli ve dengeli beslenme, daha sonra kardiyo çalışmalarına ağırlık vermek, bunun içinde yüzme, koşu, yürüyüş ya da bisiklete binmek gibi egzersizlerden fazlası ile fayda sağlanabilir ve en önemlisi her gün aksatmadan belli bir sayıda yapılmalıdır.
" } ] }