{ "title": "Abdominal Kaslar", "image": "https://www.kaslar.gen.tr/images/Abdominal-Kaslar-73.jpg", "date": "19.01.2024 14:55:37", "author": "Handan özkahraman", "article": [ { "article": "Abdominal kaslar, diyaframın solunum için hareketlerini, ıkınma veya doğum anındaki olay ile belin öne yana ve geriye eğilmesi gibi görevleri yerine getiren kaslardır.

Abdominal kasların çeşitleri

Üst abdominaller; abdominal oblik, rektus abdominallerin yapışma yerleridir. Kişinin gövdesinin diğer tarafından tutarak, yoklama darbesini hafifçe kendinize çekerek bakılır. Sonraki darbe ise kaburganın en altındaki yerin altında olacaktır. Bu dokuyu kaburganın altından yukarı tarafa doğru bastırınız. Noktayı bulduğunuzda parmaklarınızla destekleyiniz ve bu darbeyi 10 defa falan tedavi amaçlı destekleyiniz.

Orta abdominaller; bu bölümde de çapraz vuruşlar kullanılır. Sırtın kenarındaki kaslara kadar olan kısmı kapsamaktadır. Orta abdominlerde önemli noktalar, her tarafta bulunurlar ama en önemli olanları göbek kısmının her iki yanında bulunanlardır. Her kasın kendi kas karnı bulunan sekiz ile on bölmeye ayrılmaktadır. Göbek deliği ile kasık kemiği arasında oluşabilecek olan basınç, hastanın iç organlarında ve bazı kısımlarındaki ağrılar tekrardan oluşabilir. O bölgede bulunan ağrıların bir kısmını tetiklediği de bir gerçektir.

Alt abdominaller; Kalça kemiğinin üstünden yol izleyerek, çevresinden yol izlenerek merkeze doğru kası çekerek, doğru kemiği kalça kemiğine doğru çekmelisiniz ve bastırınız. Bu yol izlenirken birçok tetik yol bulunabilir. Her bir yola tedavi uygulanabilir. Kasık kısmı kapalı kalması gerekerek, hastanın bu bölgeye yerini belirlemek amacıyla dokunarak bulması sağlanmalıdır. Hasta kendi kendini tedavi edebilmektedir. Kasık kemiğinin önünde ve her iki yanında tetik noktalar bulunabilir. Bu kısımda kasın üzerine bastırıldığında, ezik gibi hissedilebilir.

Abdominal kaslar, herkesin üzerinde durduğu, insan vücudunda en önemli yeri kapsayan bu karın kasları, egzersiz ve spor yapmayla olabileceği de bir gerçektir. Karın kasları vücudun vitrini olduğundan dolayı da vücut geliştirme yapan kişilerin ne kadar zorlu yollardan geçtikleri bir aşikardır, hafife almamak gerekir.
" } ] }